четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Животът на Земята е дошъл от космоса?

Учен публикува доказателства, че хората и живота на Земята произхожда от извънземни организми, донесени от комети

Всички хора са дошли на Земята от космоса, сигурен е британски учен, цитиран от в. "Дейли телеграф". Астробиологът Чандра Викрамасингх от Кардифския университет заяви, че нови изследвания подкрепят теорията, че човешкият живот се е зародил в космоса. Проф. Викрамасингх казва, че първите "семена на живота" са донесени на нашата планета от космоса преди 3-4 милиарда години, пише БТА. Това е т.н. теория на панспермията, създадена през 60-те години на 20 в. от проф. Викрамасингх и покойния му колега сър Фред Хойл.

Според учения микроби от далечния космос са дошли на Земята с комети и след това са се "умножили и разпространили", за да създадат човешкия живот. В International Journal of Astrobiology на Кеймбриджкия университет професорът е публикувал доказателства, че хората и целият живот на Земята произхожда от извънземни организми, донесени от комети, които са ударили планетата.

"Да, всички ние сме извънземни - имаме общ космически произход. При всяко образуване на планетна система няколко оцелели микроби се озовават в комети. Те след това се размножават и "засяват" други планети", обясни астробиологът. Следователно ние сме брънка от непрекъсната верига, която обхваща голяма част от Вселената, каза ученият. Той е убеден, че животът се пренася от планета на планета в продължение на милиарди години и че комети са ударили планетите и изтласкали живата материя в космоса. Някои микроорганизми оцелели и попадали върху нови планети в продължение на милиони години.

Проф. Викрамасингх обаче прави уговорката, че неговият модел все още не обяснява как животът се е зародил първоначално. Той казва също, че "астрономическите доказателства убедително потвърждават схващането, че животът не е възникнал на Земята, а е бил донесен отвън. "Въпреки че не знаем със сигурност как е започнал животът, веднъж зародил се, той е започнал да се разпространява във Вселената и оцеляването му е неизбежно", убеден е експертът.

Той смята също, че като навлизаме в ново десетилетие, 2010 г., е необходимо да заявим, че сме с извънземен произход и че в космически мащаб извънземен живот съществува.

Няма коментари:

Публикуване на коментар