четвъртък, 5 май 2011 г.

Предложения за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ще се приемат още две седмици в МРРБ

focus-news.net
Още две седмици ще се приемат предложения за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Това каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Екатерина Захариева на обсъждане на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Експерти от министерство са изготвили законопроекта, който подлежи на публично обсъждане.

„Основно постъпили са писмени предложения по концепцията на законопроекта за период от 6 месеца от администрацията, областни управители, Министерски съвет, от други министерства, от Асоциация по водно спасяване – Бургас, Асоциацията на концесионерите на морските плажове, община Несебър, зам.-кмета на община Балчик и от член на управителния съвет на Съюза на собствениците на Слънчев бряг”, обясни Захариева. По думите й - след днешното публично обсъждане, ще има последен срок за официалните писмени становища, който да не бъда повече от две седмици, за да може процедурата да продължи.

Освен предлаганата облекчена процедура за предоставяне на концесии на морските плажове, Милен Топалов - директор на Дирекция „Концесии” в МРРБ, предстви и други предложения за изменения в Закона за Черноморското крайбрежие.

„Ще бъде дефинирано финансирането и контрола по отношение на договорите за наем за морски плажове, което не присъства в сегашните текстове на закона. Предвижда се облекчаване на контрола чрез въвеждане на допълнителни текстове за дефиниции на понятия. По този начин ясно ще се дефинират основни понятия като - пясъчни дюни, преместваеми обекти, търговска площ и др.”, обясни експертът.

По думите му - ще има нова дефиниция на понятието морски плаж. „Дава се възможност върху публична държавна собственост да бъдат изграждани морски плажове, създадени в резултат на човешка дейност, като концесии за изграждане на морски плажове по реда на Закона за концесиите”, обясни Топалов.
Красимира ГЕОРГИЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар