петък, 6 май 2011 г.

Български компании се ангажираха да прилагат ценностите на ООН

dnevnik.bg
Представители на българския бизнес се ангажираха да не допускат дискриминация, нарушения на човешките права и детски труд, да използват технологии, щадящи околната среда, да се борят срещу корупцията. Това стана с меморандум за сътрудничество, подписан днес от Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, който е на посещение в България, и председателя на Българската мрежа на "Глобалния договор на ООН" Сашо Дончев.

Бан Ки-мун посочи, че с подписването на меморандума се прави сериозна крачка, но остава още много да бъде направено за постигане на общите ценности на благоденствие и устойчиво развитие. Вярвам, че ООН ще може да разчита на българския бизнес като партньори за постигането на общите ценности - благоденствие и устойчиво развитие, заяви гостът.

"В мрежата на Глобалния договор членуват само тези компании, които не подлагат на съмнение и не допускат компромиси с основните принципи на организацията. Служителите на нашите компании не искат да останат пасивни наблюдатели при решаването на които и да са проблеми, застрашаващи устойчивото развитие на света" коментира Сашо Дончев. Около 20 български компании, фондации и сдружения са се присъединили към световната инициатива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар