сряда, 4 май 2011 г.

Четиринадесет миньори са блокирани в мина в Мексико

dnevnik.bg
Четиринадесет миньори са блокирани в мина за въглища край град Сабинас, в северния мексикански щат Коауила след експлозия на метан, съобщи ДПА. Отровният газ пречи на провеждането на спасителна операция.

Часове след взрива няма признаци работниците да са живи. Според кмета на Сабинас Хесус Мария Монтемайор Гарса те вероятно се намират на около 60 метра под земята.

Един миньор, който се намирал на повърхността, когато избухнал взрива, е пострадал тежко. Според някои съобщения той е на 15 години и е загубил едната си ръка.

Полицаи и войници отцепиха района, докато спасители се опитваха да достигнат блокираните работници. Те обаче не успяха да установят контакт с миньорите, тъй като концентрацията на метан в мината е твърде голяма и излага на опасност и техния живот.

През февруари 2006 г. 65 работници бяха блокирани в мина за въглища в Паста де Кончос, в щата Коауила. Само две тела бяха открити, а мината беше затворена, тъй като властите се опасяваха от нови експлозии. Телата на останалите 63 души така и не бяха извадени.

Кметът на Сабинас изрази силна надежда, че блокираните в новия инцидент миньори може все още да са живи въпреки взрива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар