понеделник, 21 март 2011 г.

Холандска фирма инвестира 50 милиона евро в соларна инсталация край Девня

dnevnik.bg
Холандската компания "Инфинити енерджи холдинг" (Infiniti energy holding), ще инвестира 50 милиона евро в соларна инсталация край Девня. Това съобщи след среща с областния управител на Варненска област Данчо Симеонов председателят на Управителния съвет на компанията Тайлинг Халбертсма. По информация на БТА той е обяснил, че общата мощност на съоръжението ще е 15 мегавата.

В момента се строи първата част на инсталацията, която е с мощност 5 мегавата. Тя трябва да бъде завършена до края на тази година. В България компанията има контакти и работи с дружеството "Соларпро".

По думите на Халбертсма строителството на втората част от проекта с мощност 10 мегавата ще започне след като парламентът приеме закона, в който ще бъдат определени тарифите за продажба на електроенергия от соларни инсталации.

Председателят на УС на компанията съобщи още, че тя има интерес и към изграждане на ветрогенераторни паркове. "Ние сме активни и в тази посока, защото имаме собствено предприятие запроизводство на вятърни турбини", обясни Халбертсма.

Тайлинг Халбертсма е в състава на делегация от провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е на посещение във Варна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар