неделя, 6 март 2011 г.

Торнадо вилня в Луизиана

news.bg

Торнадо причини смъртта на най-малко един човек и рани 11 души в американския град Рейн, намиращ се в щата Луизиана, предаде АП.

Загиналата е 21-годишна жена, чиято смърт е причинена от дърво, паднало върху къщата й.

Повече от 1500 души са били евакуирани заради изтичане на газ.

Разрушени са над 100 сгради.

Очаква се торнадото да засегне и други градове.

Изпратен е екип, който да проучи "маршрута" и възможните размери на бедствието.

Серия торнада удариха щата Луизиана
ekipnews.com
Образуването на торнадо е рядко природно явление, но когато серия от три такива ударят малък американски град, за хората бедствието придобива библейски пропорции. Жителите на град Рейн, в югозападната част на американския щат Луизиана дълго ще помнят датата 5 март, когато три торнада удариха родното им място и нанесоха редица щети.

В рамките на 15 минути въздушните вихри са преминали през населеното място. Един човек е загинал, има и дузина ранени. Бурята повали дървета, събори електрически стълбове, разруши няколко сгради, отнесе покриви и счупи прозорци.

Очевидци разказват пред Ройтерс, че торнадата са се извили изневиделица на повърхността и за отрицателно време са се разпространили из целия град. Над 1500 къщи останаха без ток, изтичане на газ пък принуди мнозина местни жители да се евакуират. Управата на Рейн обяви извънредно положение за 12 часа и се зае да изгражда временни убежища за евакуираните хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар