неделя, 6 март 2011 г.

Класация на необяснените явления

cross-bg
В природата съществуват явления, за които не могат да се намерят вече векове обяснения. Предлагаме ви рейтинг на десетте необясними явления, според западни изследователи.

1. Първото място е отредено на т.нар. „таоски шум". Много години жителите на малкото градче Таос в американския щат Ню Мексико чуват непонятен шум, който идва откъм пустинята. Досега учените не са установили произхода му.

2. Феноменът „снежен човек" е на второ място. Съществото не е нито огромна маймуна, нито човек, виждан е в различни кътчета на планетата и за него се разказват невероятни истории.Но не се знае дали наистина съществува.

3. На трето място е интуицията. Много хора „чуват" някакъв вътрешен глас, който им подсказва как да постъпят в една или други ситуация. Научно обяснение за „шестото чувство" все още няма.

4. Загадъчното изчезване на хора е на четвърто място. Ежедневно в света изчезват десетки хора и техните следи не могат да бъдат открити.

5. Петото място е отредено на привиденията. Много хора твърдят, че са виждали призраци, но сериозни научни изследвания няма в тази посока.

6. Шестото място е за т.нар феномен „дежа вю"- вече видяно. В някои ситуации на хората им се струва, че вече са преживели това събития и знаят неговото развитие в бъдеще.

7. Седмото място е за НЛО. Въпреки че НЛО се срещат доста често, наблюдавани са от много хора, но никой не може да обясни произхода им.

8. На осмо място е феноменът „живот след смъртта". Хората, преживели клинична смърт или близко до това състояние, описват различни видения - от светлина в края на тунел, до някакво светло същество, което говори с тях.

9. На девето място е т.нар. екстрасензорно възприятие. По какъв начин човек може да вижда и чува случващото се на големи разстояния от него, а също така да вижда картини от миналото и бъдещето, да чете мисли, да чувства физическото състояние на друг човек.

10. На десето място е връзката между тялото и ума. Например, ако на хипнотизиран човек му се каже, че предметът, който взима в ръка е горещ, в голяма част от случаите той ще получи изгаряне, въпреки че предметът не е горещ. А феноменът плацебо? Ако на човек му се даде най-обикновено хапче и му се заяви, че това ще го излекува, то в болшинството от случаите неговото състояние забележимо се подобрява. Получава се така, че мисълта ни може пряко да управлява физиологичните процеси в тялото ни?.

Няма коментари:

Публикуване на коментар