сряда, 13 април 2011 г.

Любен Татарски: Изработва се национална стратегия за водите у нас

focus-news.net
Изработва се национална стратегия за водите у нас, заяви в предаването „Това е България” на радио „Фокус” председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление и депутат от ГЕРБ Любен Татарски.

„Стратегията ще обхване всички видове води – речните, басейни, язовири, море, напоителни канали и ВиК системите и съобразно тази стратегия трябва да действат и общините и държавата”, посочи Татарски.

По думите му с гласуваните днес на първо четене промени в Закона за концесиите общините ще могат самостоятелно да управляват концесиите на минералните извори.
„На общините се дадоха само тези минерални извори, които не се експлоатират или тези, на които съвсем малка част е отдадена на ползвател. По този начин няма да се наложи предоговаряне на вече съществуващи концесии на минерални извори”, обясни председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление.

По думите му всяка една община съгласно своите възможности трябва да вземе решение и до 31 януари на съответната година трябва да заяви желанието да придобие това правото за експлоатация на минералните извори от държавата.
Цоня СЪБЧЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар