петък, 15 април 2011 г.

Агонията на Крeмиковци свършва, обяви Трайков

news.bg
Министър Трайков е доволен от продажбата на Кремиковци. В кулоарите на парламента той заяви, че вече се е срещнал с представители на купувача, които са го уведомили за плановете им за комбината.

Трайков потвърди, че зад сделката стои фирмата „Надин".
Оптимист съм, че ще излезе нещо хубаво от тази сделка, посочи министърът на икономиката. Модерната екологична и високотехнологична част на Кремиковци - електропещта, инсталацията за непрекъснато леене ще бъде възродена.
Най-грубо това, което предстои да се възроди от Комбината заема 20% от територията на завода.
Работниците ще получат дължимите им възнаграждения, увери Трайков и припомни, че Кремиковци дължи на служителите си около 56 милиона лева.

Най-доволен министърът е от това, че от сделката държавата получава 80 милиона лева. Слага се край на тази агония в Софийското поле, подчерта той.
По повод отстраняването на шефа на НЕК Трайков заяви, че е доволен, когато работата върви и всичко се случва по правилата.

Фирма „Елтрейд", свързана с фирмата за рециклиране и търговия с метални отпадъци „Надин" и финансово подкрепена от ПИБ е реалният купувач на металургичния комбинат „Кремиковци", заяви още той. Бившият управител на "Надин" е Георги Домусчиев, който пък е в борда на "Атоменергоремонт" на Христо Ковачки.

„Не става дума за един 26-годишен мъж. Човекът е упълномощен от групата си да движи този въпрос. Аз се срещнах с представители на купувачите", посочи Трайков. По думите му важното е, че работниците ще получат парите си, НАП ще получи 80 млн. лева и ще остане едно модерно предприятие на 20% от територията на комбината, което ще има около 1 000 работници.

Казусът е приключен и смятам, че всички са си направили верните изводи, допълни министърът. Сега остава страшно много работа, която трябва да свършим, изтъкна Трайков. Той изрази надежда още следващата седмица да бъде обявен конкурс за нов изпълнителен директор на НЕК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар