вторник, 5 април 2011 г.

6 природни бедствия за един меден месец

dnes.bg
Стефан и Ерика Сванстром

Меденият месец за младоженците невинаги е толкова меден, но шест природни бедствия през това време са наистина рядък случай.

Щефан Сванстром от Стокхолм разказа за своя продължил четири месеца меден месец, или най-лошо планираното пътешествие в цялата история на семейните пътувания.

Заедно със съпругата си Ерика и тяхното момиченце тръгнали на път на 6 декември миналата година. Тримата обаче заседнали в Мюнхен поради снежните бури, връхлетели Германия по това време.

Когато се измъкнали от снега, тръгнали към слънчевите плажове на Австралия. В Кернс обаче попаднали на катастрофален циклон, а в Брисбейн – на най-големите наводнения, ставали в този район. В Пърт пък едва избягали от пожар.

Те заключили, че Австралия очевидно не е мястото за меден месец. Заминали за Нова Зеландия, която обаче часове преди пристигането им била разтърсена от 6,3 по Рихтер.

Решили да съкратят медения си месец и малко след земетресението в Крайстчърч заминали за последната си набелязана точка – Токио.

Спокойната им почивка продължила само няколко дни и – Япония беше ударена от най-силното в цялата си история земетресение, последвано от огромни вълни цунами.

Няма коментари:

Публикуване на коментар