петък, 1 април 2011 г.

БАН и US учени: Атлантида е в Черно море!

actualno.com
Изчезналата Атлантида се намира в Черно море. Търсих я преди 30 години в Средиземно море, но не я открих и вярвам, че загадката за потопената от световен катаклизъм Атлантида се намира в нашето море, твърди проф. Петко Димитров от Института по океанология към БАН във Варна. През юни той ще поведе на морска експедиция в Черно море 20 изследователи на борда на научноизследователския кораб “Академик”, сред които и смятаният за корифей в науката за древния потоп проф. Уилям Райън от Колумбийския университет, пише Монитор. 10-дневната морска експедиция ще търси доказателства за човешко присъствие в най-дълбоката точка в Черно море на дълбочина 2 км до 80 метра.

Ако намеря един гроб или други следи като доказателство за човешко присъствие навътре в морето, моята теза за всемирния потоп ще бъде доказана и научно, казва професорът, който от години лансира идеята, че от Черно море е тръгнал вследствие на гигантски катаклизъм Всемирният потоп, описан в Библията.

Според него по нашите земи през 3-4 век преди Христа се е случило подобно на ужасното земетресение от 11 март в Япония, което предизвика опустошителното цунами. Брегът край Черно море отпреди няколко хиляди години се е намирал на около шестдесетина километра от сегашното крайбрежие. Това е било като цунами, породено от катастрофално скъсване на Босфорския праг. Заливането на тази площ от огромните вълни е изравнило нивото на Мраморно море през Босфора с това на Черно море.

Няма коментари:

Публикуване на коментар