четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Корейци откриха в София първата академия за климатични технологии на Балканите


С първоначална инвестиция от 200 000 евро LG Electronics (LG) откри днес официално първата академия за климатични технологии на Балканите. Годишно в центъра в София ще се обучават напълно безплатно до 400 български специалисти, студенти и преподаватели от водещи университети, партньори и представители на държавната администрация. Целта на LG Air Conditioning Academy е да повиши познанието за използването на иновативни, енергийно ефективни решения с грижа за околната среда в строителните проекти в страната.

„Това е знакова инвестиция, която LG Еlectronics прави въпреки тежките икономически времена. Тя е част от глобалната политика на компанията за развитие на познанието и иновативните технологии в полза на обществото и с грижа за околната среда”, обясни Иван Иванов, управляващ директор на LG Electronics за България. „Като глобален лидер на пазара на климатични технологии, ние вярваме, че не е достатъчно да сме само номер 1 по продажби, но и да даваме най-добрия пример за поведение като инвеститор”, допълни той.

LG Air Conditioning Academy e разположена на 200 кв. м площ. Със средна стойност на индивидуалните обучения от 150 евро и капацитет от 400 студенти годишно, компанията предвижда около 60 000 евро допълнителна годишна инвестиция за тренинг програмите си. Първият курс на обучение в Академията ще стартира на 15 януари 2011 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар