събота, 18 декември 2010 г.

300-метрови сондажи отвориха минерални извори в Пампорово

Вече има нови минерални извори в Пампорово, които ще се използват за СПА-туризъм. Направени са 300-метрови сондажи, за да се достигне до водата, а качеството й е като тази на Девин, съобщи Цветелина Бориславова, собственик на "Пампорово" АД при представяне на готовността за зимния сезон 2010-2011 г.

През този зимен сезон туристите ще се радват на изгладени, обновени и разширени писти. Пистата от „Снежанка" до „Студенец" ще бъде осветена, което ще даде възможност да се използва и през нощта. Такава възможност досега имаше на Боровец и Витоша. Системата за изкуствен сняг има нови хидратни шахти, обясни още тя.

Областният управител на Смолян инж. Стефан Стойков съобщи, че заради пренасочването на ресурси за строеж на автомагистрали е отложен проектът за път Асеновград-Чепеларе-Пампорово. По думите му обаче строежът ще започне веднага, след като проектът издържи отново процедурите. Той уточни, че също е много важно да бъде изградена транспортната връзка Рудозем-Ксанти.

Кметът на община Смолян Дора Янкова заяви, че е реализиран проектът за „Момчилова крепост. Асфалтиран е пътят до Момчилова крепост, ще се излъчва мултимедиен спектакъл и предстои доизграждането на туристически проекти. Тя съобщи, че уличното осветление от последния хотел в Смолян до Пампорово вече ще работи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар