неделя, 26 декември 2010 г.

Музей разплита 7000-годишно убийство

vesti.bg
Музеят във френския град Тулуза кани всички свои посетители да се включат в мащабното историческо разследване на смъртта на двама праисторически човека. С човешките скелети, компютърните екрани и футуристичните технологии музеят все повече и повече започва да наподобява най-новите американски криминални сериали. Посетителите на изложбата "Праистория, Следствието" вече имат възможността да изследват детайлно два човешки скелета, принадлежали на мистериозно загинали праисторически хора, живели преди 7000 години.

"Наскоро създадохме следователска брошура, която всеки човек може да вземе със себе си, докато разглежда и се опитва да намери отговор на няколко въпроса - кои са били погребаните, колко годишни са те и по какъв начин са загинали. За да помогнем на посетителите освен това въведохме и няколко мултимедийни щанда, с които показваме на гражданите най-новите техники за разкриване на престъпления", обяснява служителка на френския музей.

Въпреки че навярно нито един от посетителите няма да разкрие отговорника за престъпленията, гостите на музея със сигурност ще спечелят много, защото всеки един от тях ще добие представа за най-модерните техники на палеонтологията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар