вторник, 21 декември 2010 г.

Поне седем са жертвите на силното земетресение в Иран, три села са разрушени

„Седем са убити и стотици са ранени. Стотици хора са затрупани под отломки на рухнали къщи”, заявил Есмаил Наджар пред полуофициалната агенция Мер. Държавната телевизия съобщи, че поне три села са били разрушени. Американското геологическо дружество оцени силата на труса на 6,3. Официалната агенция ИРНА предаде, че главният трус е бил последван от девет вторични, най-силният от които бил с магнитуд 5. Телефонните връзки с района на бедствието са прекъснати.

„В засегнатата област са изпратени спасителни екипи, които поддържат връзка помежду си с радиостанции”, съобщи шефът на националната служба за борба с бедствията. В слабонаселения планински район има 30 селища. Според очевидци земетресението предизвикало паника и хората масово побегнали от домовете си.

Провинция Керман бе разтърсена през 2003 г. от разрушително земетресение, при което загинаха над 30 000 души в град Бам и околните села, припомня ДПА.

1 коментар:

  1. Това, че Американското геологическо дружество е оценило силата на труса на 6,3, а официалната агенция ИРНА предаде, че главният трус е бил последван от девет вторични, най-силният от които бил с магнитуд 5. Телефонните връзки с района на бедствието са прекъснати. Това е изключително опасно и притеснително.Това показва за пореден път че природата си е природа и на нея няма как да действаме ако е решила да ни разруши много лесно може да го направи.Горките хора без дом без нищо....ужасно е.Дано да не се повтаря повече.

    ОтговорИзтриване