събота, 4 декември 2010 г.

Пожарът в Израел обхвана две села, жертвите вече са 43

Тази сутрин, близо 44 часа след избухването на пожара на хълма Кармел, югоизточно от град Хайфа в Израел, пламъци продължават да бушуват в гористия район, предаде ДПА. През нощта пожарът е обхванал селата Нир Ецион и Еин Ход. Пожарникари и полиция евакуират жителите, които не са успели да напуснат домовете си. Огнеборците са пресекли пътя на пламъците към югоизточното предградие на Хайфа Дения.

До тази сутрин огънят опустоши над 3400 хектара земя, изпепели над 4 милиона дървета и застави 17 000 души да избягат от домовете си

Шестнайсет годишният Елад Ребин е 43-ата жертва на стихията. Израелското радио съобщи, че са идентифицирани обгорелите останки на младежа, който загинал, опитвайки се да спаси от огъня стажантите надзиратели в горящия автобус.

Пожарникари и самолети за борба с огъня от България, Гърция и Кипър участват в усилията за обуздаване на огъня. Очаква се да пристигнат самолети от Франция и Испания. Помощ за гасене на пожара изпратиха Турция, Египет, Хърватия, Румъния, Италия, Азербайджан, Съединените щати, Йордания. Палестинската власт изпрати пожарникарски коли... (прочети в Дневник)

Няма коментари:

Публикуване на коментар