вторник, 21 декември 2010 г.

Блокиране на пътя Златоград-Термес и щафетна гладна стачка обмислят миньорите в Мадан

21 декември 2010 | 14:03 | Агенция "Фокус"
Блокиране на пътя Златоград-Термес и щафетна гладна стачка обмислят миньорите в Мадан заради системното закъснение на изплащането на работните заплати. Това заяви по време на протеста пред сградата на „Горубсо” председателят на стачния комитет Румен Каров, предаде репортер на радио „Фокус”-Смолян.

Пред сградата на „Горубсо” в града всекидневно ще протестират по 150 миньори от Мадан, така и служители от обогатителната фабрика в Рудозем, като протестите ще продължат докато държавата не се намеси и не реши проблема на служителите на дружеството. Протестиращите са изготвили декларация, която ще изпратят до премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, министъра на труда и социалната политика, инспекцията по труда и още седем официални институции с искане концесията на Валентин Захариев да бъде прекратена.

Миньорите обясниха, че в момента цената на оловото и цинка е 2500 долара за тон, а отделно от мините се извличат още злато, сребро, кадмий и други химически елементи, които са много скъпи. В същото време обаче хората системно не получават заплати, а условията на труд са мизерни. Именно затова те призовават държавата да се намеси и да направи проверка къде отиват парите.

Каров каза още, че хората са оставени без пари за Коледа и Нова година, не могат да обслужват банковите си кредити, а в магазините имат по няколко страници с версии. Последната заплата, която е изплатило дружеството, е тази за септември, но не на всички.
Здравко БЕШЕНДЖИЕВ

3 коментара:

  1. Hello, I believe your web site might be having internet browser compatibility problems.
    Whenever I look at your website in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it's got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, wonderful website!

    Look into my webpage :: sat receiver

    ОтговорИзтриване
  2. Everyone loves it when folks come together and share views.

    Great blog, stick with it!

    my page ... cccam cfg how to setup

    ОтговорИзтриване
  3. I visited multiple websites except the audio feature for audio songs
    current at this web site is in fact fabulous.

    Have a look at my web-site :: cccam server

    ОтговорИзтриване