сряда, 19 януари 2011 г.

Връчиха наградите "Еврика" за постижения в науката

bgnes.com
Тази вечер в СГХГ се проведе XXI-то издание на наградите "Еврика", раздадени от Фондация "Еврика" и "Мусала Софт". Награди се присъждат в четири категории "Постижения в Науката", "Млад Изобретател", "Млад Мениджър" и "Млад Фермер".

Призът за най-добър млад учен за миналата година получи д-р Развигор Дърленски за отлична защита на дисертационен труд, свързан с клинико-експериментални проучвания за ролята на епидермалната бариера при контакт на свръхчувствителност и иритация на кожата.

Млад изобретател за миналата година е Петър Лозанов, който получи приза за изобретенията "Метод и устройство за ректификация на понижено налягане", регистрирано като патент и "Устройство за разбъркване и циркулация на нееднородни течности".

Млад мениджър за 2010 година е Елена Маринова, която в момента е президент и съдружник в "Мусала Софт" и е ангажирана с фирмената стратегия, поддържа имиджа на компанията, на вътрешнофирмения бит и култура, както и нейното позициониране на ИТ пазара на труда.

Призът за млад фермер е за Димитър Николов, който представлява и управлява две големи фирми - "Агро Бизнес Груп 2003" и "Нилкком България". Производствената им база се намира в землището на град Раковски и чрез първата фирма се обработват около 16 хиляди декара.

На официалната церемония по награждаване присъства и министърът, който отговаря за усвояване на европейски средства Томислав Дончев. "Капиталът на държавата са умните, амбициозни, трудолюбиви и образовани хора. Трябва да убедим обществото, че койот работи ще получи резултати и особено онези млади таланти, които са останали в България. Не страдаме от липса на пари, а от опит на добри идеи и добри проекти", каза министърът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар