събота, 29 януари 2011 г.

Недостигът на умения е пречка за нисковъглеродното развитие

greentech.bg
Недостигът на умения е най-голямата пречка пред развитието на нисковъглеродна икономика във Великобритания, твърдят от местния Център за алтернативни технологии (CAT). Алекс Рандал, говорител на центъра, казва, че „основните въпроси пред правителството трябва да се фокусират върху обучението и образованието“, въпреки подчертаното „изчерпване на ресурсите, което бързо се превръща в проблем в много области“.
Коментарите идват малко след като Министерството на околната среда, прехраната и селските въпроси предупреди, че осигуряването на определени ресурси, включително на някои от тези, необходими за разработване на технологии, необходими за борба с изменението на климата, е под заплаха и тяхната цена и наличност в дългосрочен план не могат да бъдат гарантирани.

Според Рандал, изчерпването на ресурсите е конкретен въпрос в енергийния сектор, но в момента Обединеното кралство не разполага с необходимите умения да се направи този преход от изкопаеми горива към възобновяеми източници. Тази липса на професионални умения трябва да стане приоритет за правителството. Ако те се отнасят сериозно към нисковъглеродното бъдеще, трябва да финансират дейности по обучение и образование в сферата на зелените технологии.“
wordpress.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар