понеделник, 31 януари 2011 г.

Професор произвежда полимерни керемиди

stroitelstvoimoti.com
Модерна технология е приложена в изработването на керемиди "Ведерник"
Снимки: vedernik.com


Полимерни керемиди "Ведерник" - абсолютна новост в строителството, произвежда фирма Транском'с, собственост на проф. д-р на науките Ангел Стефанов. Иновацията се реализира в производствената база в Белоградчик. Януари не е сезонът за изграждане и ремонт на покриви, но от фирмата заявиха, че има търсене, поради което работят усилено и през зимата.

Новите керемиди се появиха на българския пазар през миналата година с търговската марка "Ведерник" - най-високия връх в Западна Стара планина, който се намира най-близо до Града на скалите. Керемидите не се отличават от класическите, но ги превъзхождат по всички показатели. Характеризират се с изключителна здравина. Показателите са постигнати с висококачествени материали и по модерна технология.

Трите съставки - мраморно брашно и мозайка, полиетилен и ултравиолетов стабилизиращ пигмент, правят продуктите много устойчиви на слънце. Заради влагания оцветител по желание на клиента могат да са червени, сини, зелени и т.н.

Друго ценно качество е хигроскопичността, която е с пъти по-ниска от тази на конвенционалните керемиди. Изчислено е, че полимерните издържат 200 цикъла на замръзване. Това ги прави на практика вечни, защото не се налага да бъдат подменяни след големи студове. И градушката не е проблем за новото покритие - ледените зърна отскачат от повърхността му, без да го засягат. Прахът и наносите от дъждове също не се отразяват на иновационния продукт. Заради радиопрозрачния материал, от който са направени, керемидите не са пречка за телефонния и интернет сигнал. Не са опасни и при гръмотевични бури.

Новите керемиди са по-леки - един кв. м тежи само 23 кг, при 45-те килограма на стандартните. Цената им е съотносима към средния клас керамични или циментово-пясъчни керемиди, твърдят от Транском'с за новото си производство.
Цвета ИВАНОВА

14 коментара:

  1. profesore na kartinkata kakto vijdam sa na vibrostroi 99

    ОтговорИзтриване
  2. Снимките са си на полимерни керемиди "ВЕДЕРНИК", търговската марка на новия продукт на фирма ТРАНСКОМ'С.

    ОтговорИзтриване
  3. Тези керемиди имат технология на изработка и по нея с мраморно брашно и мозайка ли трябва да се правят или със спецялен пясък?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен, съжалавам, че не мога да оговоря.

    Моля, изпратете запитването са към офиса на фирмата в София:

    ул. Клокотница №29, ет. 6
    Тел./Факс: 02 / 832 41 35
    Тел./Факс: 02 / 832 50 56
    e-mail: info@vedernik.com

    или към

    Производствена база - Белоградчик:
    ул. Любен Каравелов №5
    Тел./Факс: 0936 / 540 48

    Има и сайт http://vedernik.com/

    ОтговорИзтриване
  5. Привет, предоставяте ли технически характеристики за керемидите? Интересно ми е как точно са изпитвани тези керемиди за да можете да твърдите че живота им е доста по-дълъг от всички останали?
    Давате ли писмена гаранция и за какъв срок?

    ОтговорИзтриване
  6. За тези които искат да знаят дали някой ги е ползвал. Да знам
    покрив който е с такива керемиди поне от 6 години най-малко.
    Някой беше писал, че е видял такъв покрив който за една година едва ли не се е разпаднал. Аз му казвам да си гледа работата и да не заблуждава хората. Теста е много лесен.
    Вземаш една керамична и една полемерна керемида. Пускаш ги
    на земята и първия резултат е налице. Аз лично нагрявах такава
    керемида върху газов котлон, трябва да го видите с очите си,
    нищо не му става. С такива керемиди подпокривното пространство не нагрява както при останалите. Скоро приятелско семейство си направи покрива с такива керемиди. Нямат още изолации и тем подобни но ефекта е
    поразителен още от сега. Няма го онова задушно пространство. Живот и здраве на лято и моят покрив ще е такъв.

    ОтговорИзтриване
  7. Много полезна публикация, благодаря за спделянето

    ОтговорИзтриване
  8. Друго ценно качество е хигроскопичността, която е с пъти по-ниска от тази на конвенционалните керемиди. Изчислено е, че полимерните издържат 200 цикъла на замръзване.

    ОтговорИзтриване
  9. Керемидите не се отличават от класическите, но ги превъзхождат по всички показатели.

    ОтговорИзтриване
  10. Трите съставки - мраморно брашно и мозайка, полиетилен и ултравиолетов стабилизиращ пигмент, правят продуктите много устойчиви на слънце. Заради влагания оцветител по желание на клиента могат да са червени, сини, зелени и т.н.

    ОтговорИзтриване