вторник, 25 януари 2011 г.

Програмата "Международна награда за млади хора"

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще участва днес в церемония за награждаването на български младежи на възраст между 14 и 25 години, участници в програмата "Международна награда за млади хора". Събитието ще се състои в резиденцията на посланика на Великобритания у нас. В момента 845 000 младежи по целия свят работят по тази програма.

Какво представлява Наградата?

Наградата е програма за личностно развитие, за млади хора на възраст между 14 и 25 години. Тя има три нива: Бронз, Сребро и Злато, всяко от които се постига с нарастващ времеви ангажимент. Участниците си поставят стимулиращи лични цели в четири различни направления:

• Служба в полза на другите/Доброволчество
• Умения
• Физическа активност
• Приключенско пътуване

По време на цялата програма участниците могат да развият свои съществуващи интереси или да опитат нещо ново. Наградата не е съревнование. В основата й са личния напредък и постижения. Щом участниците са си поставили цели, положили са усилия да ги постигнат и са показали напредък, те получават своята Награда. Във всяко направление участниците си избират, конкретна дейност или работа, с която да се захванат. В този процес е много важна ролята на менторите. Те са хората, които подпомогат и съдействат на участниците при реализирането на целите им и постигането на напредъка в избраната дейност от всяко направление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар