неделя, 30 януари 2011 г.

Извънредни разговори за климата идват през април

GreenTech.bg
Преговарящи по изменението на климата от почти 200 държави ще съберат на допълнително заседание в Банкок през април, за да се опитат да продължат работата по продължението на Протокола на ООК от Киото за намаляване на скоростта на глобалното затопляне, предаде Ройтерс.

Според представители на ООН, 2011 г. вероятно ще отбележи намаляване в общия брой на заседанията на ООН относно изменението на климата, след като от 2007 г. насам тези срещи се провеждаха доста интензивно, но не успяха да постигнат желаното.

„Сесията … ще бъде в Банкок от 3 до 8 април“, според длъжностно лице от организацията. В Банкок ще се съберат висши правителствени представители.

Заседанието е нова точка в дневния ред за тази година, в който вече е вписана една среща за заседание през юни в Бон, Германия, и годишните преговори на министрите на околната среда в Дърбан, Южна Африка, които ще се състоят в края на 2011 година. Още сесия може да бъде добавена за периода между Бон и Дърбан. Миналия месец подобна среща протече в Мексико.

Няма коментари:

Публикуване на коментар