понеделник, 31 януари 2011 г.

Проливни дъждове в Гърция: щети на островите Родос и Кос

bgnes.com
Десетки къщи и магазини на островите Родос и Кос са наводнени, а пътната мрежа е силно повредена в резултат на проливните дъждове, излели се над югоизточните части на Егейско море.

Най-видими са щетите в три села, разположени на петдесетина километра от град Родос, и в няколко селища на остров Кос. Гражданската защита е обявила извънредно положение в тези райони и започва да описва щетите.

2 коментара:

  1. през 2012 намаше като чели достатъчно вълежи през пролетта,а тази пролет 2013 не спира да въли, всичко това създава неприятни неша най-вече на земеделието

    ОтговорИзтриване
  2. Тези вълни са огромни, ето как само с един замах и природата ако е решила може да ни стори доста щети,някои от които непоправими.Една страна, близка до нас където има невероятни острова за плажуване. На някои от тях дори на скоро четох, че след изследване на огромни камъни е установено,че там се намира и най-старият проект в Гърция относно морската безопасност.Има специални рифове където се гмуркат хората и изследват, но при едно такова време това е невъзможно.

    ОтговорИзтриване