неделя, 30 януари 2011 г.

Маргарита Павлова: В Кърджали вече се говори за екологическа катастрофа

cross-bg.net
Снимка: Нов живот - Кърджали

Около 100 души се събраха пред сградата на общинска администрация в Кърджали, за да протестират обгазяванията от страна на ОЦК. Майка на две деца от Кърджали и инициатор на мълчаливия протест под надслов „Аз искам да дишам !” Маргарита Павлова заяви, че ако ако до месец няма решение около ОЦК ще преминат към гражданско неподчинение и ще блокират кръстовището към квартал. „Веселчане”. Според нея не само собственикът на ОЦК Валентин Захариев е виновен, но и институциите носят отговорност, че не са наложили необходимия контрол досега.

Вече се говори за екологична катастрофа, за това, че следващите 25 години рибата в язовир „Студен кладенец" на практика не трябва да се консумира. Това заяви в интервю за Информационна агенция КРОСС инициаторът на днешния протест в Кърджали „Аз искам да дишам" Маргарита Павлова. Тя уточни, че последната дума трябва да бъде казана от Министерството на екологията, но все пак нещата са много по-сериозни, отколкото се опитват да бъдат представени.

Относно самия протест Маргарита Павлова смята, че той се получил: „Важното беше, че ни подкрепиха институциите. Кметът беше там, областният управител - г-жа Таушанова, Цвета Караянчева /депутат от ГЕРБ/, омбудсманът на град Кърджали, директорът на болницата. Хората, включително и тези, които са лице на политическите партии и които трябваше да бъдат там, присъстваха. Според мен се получи много добре за протест, чиято реализация се подготвяше от седмица".

Няма коментари:

Публикуване на коментар