31 януари 2011 | 18:52 | Агенция "Фокус"
Photo: Clipart
В малка лаборатория на втория етаж в основната научна сграда на Медицинския университет на Южна Каролина ученият Владимир Миронов от десетилетия работи върху отглеждането на месо, пише канадският вестник “Торонто сън”. Еволюционен биолог и инженер по тъканите, 56-годишният Миронов е един от малцината учени занимаващи се с биоинженерно „култивирано” месо. Вярва се, че този продукт ще помогне да решаване в бъдеще на световните проблеми с храните, криза която ще се появи в резултат на намаляване на земите позволяващи отглеждането на месо по стария начин – живи животни.
Подобни на това изследвания вече се провеждат в Холандия, но в САЩ тази наука търси финансиране и пазар, казва Киронов.
Да окажат финансова помощ са отказали Националният институт по храни и земеделие и Националният институт по здраве на САЩ, а НАСА рядко отпуска финансови средства.
Няма коментари:
Публикуване на коментар