сряда, 12 януари 2011 г.

"Гугъл" стартира конкурс за млади учени

Ако сте на възраст между 13 и 18 години и притежавате креативност, изпратете проектите си до 4 април 2011 г. Американският технологичен гигант "Гугъл" (Google) даде началото на международно изложение на науката за младежи на възраст между 13 и 18 години, като победителят ще получи екскурзия до Галапагоските острови и стипендия на стойност 50 хил. щатски долара.

"Гугъл търси най-умните млади учени от целия свят, за да предложат интересни и креативни проекти, които да бъдат приложими днес", съобщиха от компанията (Научете още за конкурса).

Учениците ще могат да участват в състезанието сами или в групи до трима души, а проектите им ще бъдат приемани до 4 април тази година.

Младежите ще трябва да запишат "двуминутно видео или да изготвят презентация с максимум 20 слайда, с които да представят проектите си", посочиха още от „Гугъл".

Всички материали задължително ще трябва да бъдат написани на английски език, а ако младите момичета и момчета изпитват трудности с превода, от технологичния гигант напомниха, че може да използват услугата "Гугъл транслейт" (Google Translate).

Техните идеи ще бъдат оценявани от комисия, съставена от учители.

"Ще се излъчат 60 полуфиналисти, чиито проекти ще бъдат качени в интернет и ще бъдат гласувани от публиката", отбелязаха от компанията.

По-късно през май ще бъдат обявени 15-те финалисти, които ще пътуват до централата на "Гугъл" в Лос Анджелис.

По един победител ще бъде излъчен от всички три категории - от 13 до 14-годишни, от 15 до 16-годишни и от 17 до 18-годишни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар