сряда, 19 януари 2011 г.

Глобалното затопляне ще доведе до масов глад още през 2020 г.

actualno.com
Изменението на климата, в резултат от изхвърлянето в атмосферата на вредни емисии ще доведе до дефицит на храните още през 2020 година, което ще обрече всеки пети човек на Земята на глад. Това се съобщава в доклада на нетърговската организация на климатолозите "Световен екологичен фонд", предаде КРОСС.

Сега, всеки 7-и жител на планетата страда от недохранване. Според изводите на учените, затоплянето на климата на планетата през 2020 година заради парниковият ефект ще доведе до намаляването на производството на храни в голяма част от държавите по планетата, което пък няма да позволи да бъде изхранено нарастналото население.

Според изчисленията на учените, затоплянето ще бъде с 2,4 градуса по Целзий. При това през тази година на Земята се очаква населението да бъде 7,8 млрд.

Освен намаляването на добива на зърнените култури ще намалее и добива на месо, тъй като няма да има достатъчно храна за животните. Основната причина за недостиг на храна ще бъде изменението на температурата и труднодостъпната вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар