събота, 8 януари 2011 г.

Земен трус с магнитуд от 3,3 степен е бил регистриран в Южна България

08 януари 2011 | 13:40 | Агенция "Фокус"
Земен трус с магнитуд от 3,3 степен е бил регистриран в Южна България. Това стана ясно от сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Земетресението е регистрирано в 13,20 часа. Епицентърът е в района на Харманли.

Земният трус, регистриран в Южна България, е с епицентър на 15 км северозападно от Тополовград, 26 км югоизточно от Раднево, 55 км югоизточно от Стара Загора. Това сочи справка в сайта на Европейски средиземноморски сеизмологичен център. Според сайта - земетресението е било с магнитуд от 3,5 степен, на 2 км дълбочина. Регистрирано е в 13,20 часа.

Земетресението в Южна България е било със сила 3,2 по Рихтер и е било усетено. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. По първоначална информация земетресението е регистрирано в 13,20 часа. Към момента все още се събират и обработват данните в кои населени места е усетено земетресението.

Земетресението с магнитуд 3,2 е усетено в две ямболски села – Скалица и Овчи кладенец, а в по-големите райони като Елхово и Тополовград – няма данни да е усетено. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Оттам уточниха, че е много трудно да се свържат с малките населени места. Районът на Южна България е сеизмично активен и почти всеки месец става поне едно земетресение с магнитуд около 3 и това не е нищо необичайно, обясни дежурният сеизмолог в института.

Няма коментари:

Публикуване на коментар