събота, 8 януари 2011 г.

Двама души загинаха в Алжир при протести срещу високите цени на храните и безработицата

08 януари 2011 | 14:27 | Агенция "Фокус"
Най-малко двама души загинаха по време на протести срещу повишаването на цените на хранителните продукти и ръста на безработицата в страната, предаде Би Би Си. Двама мъже бяха убити при сблъсъци с полицията в близост до столицата Алжир. Продоволствените бунтове в Алжир започнаха в сряда. Властите обвиняват вносителите за повишаването на цените.

Безредиците в Алжир са взели трета жертва, обяви вътрешният министър
08 януари 2011 | 21:07 | Агенция "Фокус"
Министърът на вътрешните работи на Алжир Даху Улд Каблия съобщи, че при безредиците, предизвикани от повишаването на цените и безработицата в страната, е загинал още един човек. Това е третата жертва на размириците до момента, предаде АФП.

Властите в Алжир взеха решение за намаляване цените на храните
08 януари 2011 | 23:32 | Агенция "Фокус"
Властите в Алжир, вследствие на масовите безредици и смъртта на трима души, обявиха намерението си да намалят данъка върху продажбата на някои основни хранителни продукти, както и митата върху техния внос. По информация на държавната информационна агенция АПС, министрите провели извънредна среща на фона на безредиците и достигнали до споразумение да се намалят цените на захарта и маслото с 41%.

„Нищо не може да остави под съмнение решителността на държавата да се намеси в случай на нужда и да запази покупателната способност на гражданите при всяко увеличение на цените”, заявяват властите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар