сряда, 19 януари 2011 г.

Цените на диамантите се вдигат заради повишения интерес към тях в Индия и Китай

ekipnews.com
Ако сте се чудили как изглежда отвътре трезор за диаманти, сега вече може да задоволите любопитството си. Компанията "Де Биърс" допусна първите експерти на необработени скъпоценни камъни да направят своя избор.

Диамантите са най-добрият приятел на жените. В това може да се увери всеки, който е получил редкия шанс да надникне в трезора на компанията "Де Биърс".
Водещата компания за добив и обработка на скъпоценните камъни отвори врати за първите си купувачи и оценители. Един от тях е Ерез Далейот. Той получи достъп до необработени диаманти на стойност милиарди долари, за да подбере най-ценните екземпляри за своите клиенти.

„Голяма част от по-едрите камъни ще отиде при купувачи от Далечния изток, Индия и Китай. Фактът, че цените на диамантите се покачват постепенно, е сигнал за това, че финансовата криза е към края си”, споделя експертът.

Диамантите се използват най-често при изработката на годежни пръстени. В момента в Индия сватбеният сезон е в разгара си и търсенето на блестящите камъни е нараснало с около 40 процента. В Китай пък предстои честването на Новата година, а това е период, в който по традиция има повишено търсене на диаманти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар