четвъртък, 6 януари 2011 г.

Пак съобщения за масова смърт на животни

vesti.bg
Аутопсиите на пет от падналите птици в Швеция са показали, че те са умрели от "внезапни, външни удари", които са им причинили тежки кръвоизливи

Масовата смърт на птици в малкия шведски град Фалкопинг не е причинена от болест или инфекция, твърди националният ветеринарен институт на страната, цитиран от агенциите.

Аутопсиите на пет от падналите птици са показали, че те са загинали от "внезапни, външни удари/наранявания", които са им причинили тежки кръвоизливи.

Според някои експерти птиците вероятно са загинали заради ниските температури.

АП съобщи и за 50-ина птици, намерени на улица в столицата Стокхолм, а европейски медии за 40 хил. мъртви рака, изхвърлени по бреговете на Англия.

Неколкостотин мъртви птици - чавки, косове, червеношийки и скорци, са били открити за втори път в рамките на седмица и в западната част на американския щат Кентъки, според АП.

Според службата за дивата природа в щата няма данни за болест или отравяне на пернатите. Говорителят й посочи, че най-вероятната причина е природно явление или климатичните

Съобщения за масова смърт на животни има и от щата Мериленд, от Бразилия и Нова Зеландия.

По-рано над 5000 мъртви птици бяха намерени по улиците на малко градче в щата Арканзас около Коледа и Нова година. Стотици други птици загинаха тази седмица в Луизиана, вероятно след като са попаднали на електрически кабели.

Мнозина съзират в случващото се Божие наказание и знаци за края на света, въпреки че досега за всички инциденти се предлагат привидно научно обосновани обяснения.

Птиците в Кентъки и Аризона може например да са загинали заради фойерверки, докато раците в Англия - заради крайно ниските температури на водата. На студената вода се приписва и смъртта на милиони риби в залив в Мериланд тази седмица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар