сряда, 12 януари 2011 г.

Конкурс в подкрепа на доброволчеството

dnevnik.bg
Представителството на Европейската комисия в България организира конкурс за участие в Team Europe junior – 2011 (Младежи "Екип Европа" – 2011). Той е насочен към студенти, а крайният срок за кандидатстване е 20 януари 2011 г.

Конкурсът е посветен на Европейската година на доброволчеството 2011. Целта на инициативата е да популяризира доброволчеството на местно, регионално и национално равнище, в училищата и университетите.

Награди

48 участници ще имат възможността да посетят европейските институции в Брюксел. Отличените ще преминат през специално обучение в България и ще получат грамоти.

Изисквания и кандидатстване

Конкурсът е насочен към студенти в бакалавърски, магистърски, докторски програми, както и студенти, които са участвали/ участват в програма "Еразъм" или други европейски програми и проекти. Участниците трябва да са навършили 18 години.

Конкурсът се провежда в два етапа. В първия етап кандидатите изпращат формуляр-заявление за участие, мотивационно писмо и PowerPoint презентация по зададени европейски теми. Кандидатите, които получат над 30 точки, ще бъдат поканени на втория етап да говорят по темата на презентацията пред жури и публика.

Кандидатурите се подават по електронен път на infocentre@evropa.bg.

Краен срок: 20 януари 2011 г.

Допълнителна информация за конкурса можете да намерите тук.
Иво Страхилов

Няма коментари:

Публикуване на коментар