вторник, 18 януари 2011 г.

Устройство управлява iPhone чрез мозъка

bgnes.com
Новата технология е напълно безопасна за здравето на потребителите - тя само слуша мозъчните вълни, без да променя и изпраща обратно импулси В ранните години на мобилните телефони хората се налагаше да натискат всякакви реални бутони, за да получат това, което желаят.

После дойде ерата на сензорните устройства, когато бутоните бяха просто изображения върху чувствителния на докосване екран. Следващата стъпка беше управлението чрез глас.

По всичко изглежда, че с това краят на еволюцията във взаимодействието между хората и телефоните не е приключила.

Компанията PLX Devices създаде устройство, с което потребителите могат да движат иконите на своя iPhone или iPad със силата на мозъчните си вълни.

XWave позволява да контролирате ума си и света около него, пише на сайта на компанията.

XWave "улавя най-слабите електрически импулси, които са на повърхността на челото, и превръща тези аналогови импулси в цифрови".

От компанията обещават, че с новата джаджа ще разширите възможностите на ума си до степен, която не сте достигали преди.

Разработчиците на XWave обещават, че с помощта на техния софтуер, специален датчик и iPhone, потребителят може да види активността на своя мозък върху екрана на смартфона на "Епъл".

Самата програма е безплатна, но и напълно безполезна без необходимия датчик, а той се предлга отделно на цена около 100 долара, а дизайнът му прилича на слушалки.

XWave се включва към iPhone чрез кулинга за аудиолушалките и предава информация за различните мозъчни вълни.

Започвайки да мисли за различни предмети, потребителят променя активността на своя мозък, а програмата е способна да изобрази това на екрана.

С помощта на XWave може да се проверят собствените възможности за концентрация и обратно - за разконцентриране.

Във втория случай степента на разконцентрираност и липсата на висока мозъчна активност ще бъде съпроводена с увеличаване на показанията на специален цветен индикатор на екрана в областта на синия цвят.

Разработената програма не е просто някакъв скенер на мозъчната активност, а има практическо приложение.

XWave например позволява да се превключват музикалните тракове без използване на ръце или глас или може да бъде адаптиран да работи с множество други приложения и игри.

Мозъкът е орган, който комуникира с билиони мозъчни клетки посредством електрически импулси. Тези ритми на електричество могат да се засекат по повърхността на кожата на главата с малка антена.

Преди Xwave, тези сигнали бяха отчитани само като линии, които се нуждаеха от разчитане от професионалисти в тази област.

Новата технология е напълно безопасна за здравето на потребителите. Xwave само "слуша" вашите мозъчни вълни, но не променя и не изпраща обратно импулси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар