събота, 19 февруари 2011 г.

Жълт код почти в цялата страна, вятър затвори пристанище Варна

dariknews.bg
Навсякъде в страната пътищата са мокри, но движението е без ограничения, съобщиха за Дарик от Агенция „Пътна инфраструктура". Спокойно е движението по автомагистралите „Тракия" и „Хемус". Няма забранени участъци за движение.

От пътната агенция предупреждават водачите за намалена видимост поради мъгла до 50 метра на прохода Шипка, както и в районите на Стара Загора, Разград, Лозница, Самуил, цар Калоян и по пътя Плевен - Ловеч.

Пристанище Варна е затворено за всички кораби. Забраната за маневри в района е от 5 часа сутринта, съобщиха за Дарик от Координационния център на порта. Причината е силен вятър от североизток със скорост до 25 м/сек. Вълнението на морето във Варненския залив е 4-5 бала.

Жълт код е обявен почти за цялата страна заради очаквани обилни валежи от дъжд и сняг. Той се отнася за 18 области - Видинска, Монтана, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Софийска, София-град, Пернишка, Благоевградска, Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Добричка, Варненска и Бургаска, съобщава БГНЕС, позовавайки се на НИМХ.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар