четвъртък, 17 февруари 2011 г.

„Окта Лайт България” на Монбат откри уникален за Европа завод за светодиоди

GreenTech.bg
На 15 февруари в Годеч официално бе открита първата по рода си в България и Европейския съюз високотехнологична линия за производство на мощни светодиоди – „Окта Лайт България” АД, съобщи Money.bg. Дружеството е част от икономическата група на Монбат АД, като производителят на акумулаторни батерии притежава 51 % от него, посочват от Монбат.
Инвестицията е извършена в рамките на близо 1 година. За конструирането и производството на мощните светодиоди и осветителни тела при достигане на пълния капацитет на производството ще бъдат наети близо 100 инженери и други специалисти.

Продукцията на „Окта Лайт България” АД ще се изнася за Италия, Швейцария и съседните страни, като дружеството е в процес на преговори с няколко български общини за подмяна на уличното им осветление с тела с мощни светодиоди, които ползват 60% по-малко енергия, отколкото традиционните осветителни тела.

Освен че е единственият производител в Европа, новият завод ще предложи и конкурентна цена дори спрямо китайската аналогична продукция, е заявил изпълнителният директор на „Окта Лайт България” Илия Веселинов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар