сряда, 16 февруари 2011 г.

Руски космонавти монтираха апаратура за изследване на мълниите на повърхността на МКС

dariknews.bg
Руските космонавти Дмитрий Кондратиев и Олег Скрипочка монтираха на външната повърхност на Международната космическа станция апаратура за изследване на мълниите, предаде ИТАР-ТАСС.

Двамата космонавти ще прекарат около шест часа извън борда на МКС, за да изпълнят сложни задачи по монтиране и демонтиране на различни видове научна апаратура.

Това е второто излизане на руски космонавти в открития космос за по-малко от месец. На 21 януари те инсталираха камера за запис на маневрите по скачването на капсулата "Союз" с МКС, припомня БТА.

Освен Кондратиев и Скрипочка, сегашният екипаж на МКС включва още един руснак, Александър Калери, американците Скот Кели и Катрин Колман, и италианеца Паоло Несполи.

Руските космонавти завършиха работата си в открития космос

Космонавтите от екипажа на Международната космическа станция – Олег Скрипочка и Дмитрий Кондратиев предсрочно изпълниха всички задачи от второто си излизане в открития космос в рамките на руската програма и се завърнаха в станцията, съобщи говорител на руския Център за управление на полетите Валерий Линдин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„В 21.21 ч. московско време те се завърнаха на станцията и затвориха люковете”, уточни Линдин. Космонавтите проведоха извън борда на МКС по-малко от пет часа вместо планираните шест часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар