вторник, 15 февруари 2011 г.

Българска добавка стимулира стволови клетки

24chasa.bg
Снимка: goldenapple-bg.net

Българска хранителна добавка, която стимулира стволовите клетки и укрепва здравето, е разработила българска фирма. "GoldenStemPower", която стана "Продукт на годината" на най-голямото световно изложение за храни "SIAL 2010" в Париж, ще бъде показана на изложбата "Фудтех" по време на "Винария" от 23 до 26 февруари в панаира.
Добавката е първата в света, който съчетава микроводорасли с родни пробиотици, екстракт от зелен чай и арония. Комбинацията има цялостно въздействие върху имунната система, зрението, мозъка и концентрацията. Помага при възпалителни процеси и алергии, както и за възстановяване след инфаркт, инсулт и операции, при Алцхаймер, множествена склероза, диабет.

Машини за пречистване на питейна вода в барове, ресторанти, хотели и цехове за храни, които са новост за българския пазар, ще представи компания участник на изложението "Хорека Пловдив". Съчетание от нанотехнологии и йонизиращо въздействие са в основата на уреда. Той премахва вредните примеси и създава йони, за да доближи водата по състав до естествените извори. Йонизираната алкална вода неутрализира киселинните остатъци в организма, има лечебен ефект и дори подмладява.

Наш производител ще покаже торбички и опаковки от царевична скорбяла. Те се разграждат напълно само за три месеца под въздействието на микроорганизми.

Продукти за аромотерапия в дома, ресторанти и хотели ще демонстрира пловдивска компания за парфюми.

За пръв път тази година на 24 и 25 февруари ще бъдат организирани дни на ресторантьора и хотелиера. Идеята е изложителите да представят своите стоки пред собственици на заведения и хотели.
Екатерина Терзиева

1 коментар:

  1. Чувала съм, че някакъв специален вид водорасли стимулират изграждането на стволови клетки. Но ми е интересно дали това може да замени трансплантацията на стволови клетки. тоест ако имаш нужда от трансплантация на стволови клетки може ли да я пропуснеш, а да приемаш само тази добавка?

    ОтговорИзтриване