четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Наш учен от БАН в класация за най-вярващи в НЛО

dnes.bg
Български учен попадна в класация за 10-те най-прочути личности в света, които вярват в НЛО и извънземни. Британският вестник „Телеграф” постави професор Лъчезар Филипов от БАН на трето място в списъка. Първи в класацията е физикът Стивън Хокинг, следван от кралския астроном Мартин Рийз.

Изданието припомня как астрофизикът от Института за космически изследвания на БАН проф. Филипов обяви преди две години, че вече е контактувал с извънземен живот.

„Извънземните в момента са около нас и ни наблюдават през цялото време. Те не са враждебно настроени, искат да ни помогнат, но ние не сме достатъчно напреднали, за да установим директен контакт с тях“, обясни той.

В класацията попадат още бившият астронавт от НАСА Едгар Мичъл, американският военен генерал Дъглас Макартър, теологът от Ватикана монсеньор Корадо Балдучи и Маршал лорд Даудинг.

В нея влизат и политически лидери – американските президенти Джими Картър и Роналд Рейгън, както и последният президент на бившия Съветския съюз Михаил Горбачов. „Феноменът НЛО съществува и трябва да се отнасяме много сериозно към него“, цитират от вестника думите на Горбачов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар