сряда, 23 февруари 2011 г.

Източна Турция в паника от трусове

actualno.com
Продължава сеизмичната активност в района на окръг Муш (Източна Турция) и част от местните жители прекараха нощта навън от страх, че са възможни нови трусове, след като вчера там бе регистрирано земетресение с магнитуд над 4 по Рихтер, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА и АСН.

Леки земни трусове има в околията на град Булaнък. Според сеизмологичната обсерватория Кандилли към университета Богазичи в Истанбул техният магнитуд варира между 2,5 и 3 степен по Рихтер.

Част от гражданите са прекарали нощта в автомобилите си, а други в палатки. Времето в района е снеговито и някои от тези, които излезли на палатки, се отоплявали с електроуреди, ползвайки ток от жилищата си.

Червеният полумесец е изпратил в района одеяла и печки. Утре те ще бъдат раздадени на хората.

Няма пострадали или нанесени материални щети от вторичните трусове досега, съобщи околийският управител на Буланък Ферит Гьорюкмез. Първото земетресение обаче е нанесло щети на някои къщи. Най-силният трус с епицентър Буланък е бил от 4,5 степен по Рихтер в 11 ч. вчера. Освен него са били регистрирани около трийсет по-леки труса вчера с магнитуд над 2,5 степен, съобщава обсерваторията Кандилли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар