понеделник, 14 февруари 2011 г.

На МКС се подготвят за посрещане на европейския товарен кораб "Йохан Кеплер"

spacenewsbg.com
Екипажът на руския сегмент на МКС ще направи днес (14 февруари 2011) тренировка по циклограмата за сближаване и скачване с европейския автоматичен товарен кораб ATV-2.

Новият европейски товарен кораб, който е именуван "Йохан Кеплер", трябва да стартира от космодрума Куру вв Френска Гвиана, в 0:13 наше време на 16 февруари 2011 г. Скачването на кораба към служебния модул "Звезда" на МКС е запланирано за 23 февруари в 17:20.

Освен това, на МКС продължава подготовката за излизането в открития космос, което е запланирано за 16 февруари.

Днес (14 февруари 2011г), Дмитрий Кондратиев и Олег Скрипочка продължават подготовката на скафандрите "Орлан-МК", която започнаха през миналата седмица, а утре още веднъж ще уточнят циклограмата по излзиането със специалистите по работа в открития космос.

В сряда, по време на запланираното 6-часово излизане, на Кондратиев и Скрипочка предстои да установят на външната страна на станцията оборудване за научни експерименти.

Най-оптиният от екипажа МКС-26 - руснакът Александър Калери, днес ще разконсервира руския товарен кораб "Прогресс М-07М" и ще го подготви за разкачане, което е запланирано за 20 февруари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар