сряда, 16 февруари 2011 г.

Пресконференция за предоставяне находища на минерална вода

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на София Йорданка Фандъкова ще дадат съвместна пресконференция, на която ще бъдат официално връчени решенията за безвъзмездно предоставяне за управление и стопанисване от Столична община на осем находища на минерални води на нейната територия.

Пресконференцията е на 17 февруари 2011 г., четвъртък, от 13,00 часа, в залата на втория етаж в сградата на Централна минерална баня в столицата.

Нона Караджова и Йорданка Фандъкова ще представят значението на издадените решения, идеите на Столична община за бъдещото стопанисване на находищата и реалните ползи за жителите на града.

В началото на януари т.г. Министерство на околната среда и водите предложи списък от 66 находища на минерална вода, изключителна държавна собственост, намиращи се на територията на 45 общини в страната, за безвъзмездно предоставяне за управление и стопанисване от общините. Заявления подадоха 42 общини за 58 находища. Столична община е една от първите, подали заявления, и е общината, на чиято територия се намират най-голям брой находища.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще връчи за втора поредна година наградите на Българския форум на бизнес лидерите за категорията "Инвеститор в околната среда". Събитието е днес от 19.00 ч. в столичния хотел "Шератон".

Няма коментари:

Публикуване на коментар