неделя, 13 февруари 2011 г.

Албена Баева: София успешно се присъедини към глобалната Игнайт седмица

cross-bg.net
Тази седмица София успешно се присъедини към глобалната Игнайт седмица. В над 50 града по света повече от 10.000 предприемачи, програмисти, инженери, "Направи си сам" маниаци, креативни професионалисти и ентусиасти, търсещи познание, се събират за една вечер, за да споделят своите идеи, знания и презентации, казва един от организаторите, Албена Баева
Интервю на Андрей Симеонов,
Информационна агенция КРОСС


Как дойде идеята за това шоу?
Игнайт е набрал скорост по света за много кратко време - само за няколко години стана емблематичен за този специфичен вид презентации. Тук в София нямаше подобно нещо. На творчески ориентираните хора у нас им липсва среда в която да споделят идеите си.

Как организаторите приеха да се проведе в София, лесно ли беше?
Организаторите от O'Reilly Media са отворени, тяхната цел е Игнайт да се случва във възможно най-много места по света. За Игнайт те имат по 1 местен организатор с който работят. Да се работи с тях е истинска удоволствие и на нас много ни помогнаха.

Колко човека участваха?
Този път имахме 9 презентации. Форматът още е непознат тук, но залата беше пълна. Надяваме се догодина да има повече участници.

Кои бяха най-добрите?
Всички презентации бяха добри. Форматът на презентацията е изключително труден. Имаш точно пет минути, не можеш да увърташ и да губиш време в общи приказки и затова е голямо предизвикателство. Най-голям фурор предизвика презентацията на Рене Беекман, която обърна внимание на нещо много проблемно, част от нашето ежедневие - как да устоиш на промяната.
Снимка: robotev.com

Други презентации които публиката много хареса бяха на Иванка Могилска и на Валентин Николов, който показа своите хлебарки-киборги на публиката.

Оттук нататък? Кога да очакваме второ шоу!
Второ шоу ще има определено. Още не сме решили кога, но ще бъда анонсирано в страницата на Игнайт София, където можете и да видите всички презентации от тази година. А тези които имат интерес да участват като презентатори следващ път, могат да пишат на ignitesofia@gmail.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар