неделя, 6 февруари 2011 г.

Пожари и наводнения причиниха евакуация на населението в Австралия

06 февруари 2011 | 07:24 | Агенция "Фокус"
Пожари и нови наводнения предизвикаха евакуации в Австралия, предава АФП. Горещини и ветрове, предизвикани от циклона „Яси”, насочващ се бързо към северозападната част на Австралия, причиниха пожар в покрайнините на град Пърт.

Повече от 150 души избягаха от пожарите към евакуационните центрове на западния австралийски бряг. Някои от обхванатите от пламъци селища по-рано бяха залети от предизвиканите от „Яси” наводнения.

Премиерът на Австралия Джулия Гилард предупреди за надвисналата опасност над щата Виктория, където се отбелязва втората годишнина от опустошителните пожари, отнели живота на 173 души.
Валежите в град Милдура в северозападната част на щата причиниха наводнения на 200 домове.

Пожарите в Австралия погълнаха 20 къщи

В Западна Австралия горските пожари застрашават редица населени пунктове. Огънят вече е унищожили 20 къщи, съобщава телевизия ABC.

Властите са евакуирали повече от 100 човека от град Перт - административен център на щата. Пламъкът се е разпространил в селата Ролистоун и Келмскот, няколко шосета са затворени заради сигурността.

1 коментар:

  1. Две невероятно осасни стихии, които могат да съсипят живота.Картинката е жалка да виждаш как домът, който си градил толкова години с толкова работа, малко по малко си купувам легло, хладилник, телевизор, дрехи , завеси....и какво ли още не...да рухва и водата да заличава всичко или един пожар. Дано да не се случва повече и да бъдем всичко малко по внимателни.Благодаря ви за тази новина, мака ри толкова неприятна.Толкова много къщи са изгорели...нечовешко е.

    ОтговорИзтриване