събота, 1 януари 2011 г.

Наводненията в Австралия застрашават още 4000 домакинства

01 януари 2011 | 08:21 | Агенция "Фокус"
Наводненията в австралийския щат Куинсланд, които засегнаха хиляди домакинства и заплашват още няколко хиляди, бяха определени днес като „библейски” от министъра на финансите Андрю Фрейзър, предаде АФП.

Фрейзър посочи, че в много отношения бедствията в страната имат библейски измерения. До момента над 200 хиляди души са потърпевши от бедствието. В момента спасителните служби насочват усилията си към Рокхамптън, където река Фицрой е излязла от коритото си и заплашва до 4000 домакинства, ако достигне очаквания за сряда пик на нивото на водите си.

Днес австралийската армия се стреми да достави с хеликоптери храна и други провизии на жителите на изолираните от наводненията градове.

01 януари 2011 | 19:49 | Агенция "Фокус"
„Торонто стар”: 200 000 души са блокирани заради наводненията в Австралия

Над 200 000 души са засегнати от наводненията в североизточната част на Австралия. Придошлата вода отнесе пътища и наводни магистрали , съобщава канадският вестник „Торонто стар”.

Наводнени са цели градове. Хиляди местни жители бяха принудени да напуснат домовете си, като наводнението продължава вече втора седмица. Водата заля половината територия на щата Куинсленд, като няма никакви сигнали да започва да се отдръпва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар