събота, 22 януари 2011 г.

Снеговалежи и ледени дъждове се изсипаха над Югозападен Китай

dariknews.bg
Снеговалежи и ледени дъждове се изсипаха над Югозападен Китай, предизвиквайки хаос по пътищата и прекъсване на електроснабдяването, предаде ИТАР-ТАСС.

В автономния район Гуанси-Чжуан под тежестта на мокрия сняг са рухнали 332 къщи, а властите са били принудени да евакуират над 6000 души, съобщи китайската телевизия. В целия район в бедствено положение се намират близо три милиона местни жители. Заледяването е предизвикало скъсване на 15 електропровода и затварянето на 132 шосета.

В съседната провинция Хунан от лошото време страдат около 10 милиона души, евакуирани са 73 000 местни жители. На много места не работят мобилните връзки.

В провинция Хъбей са регистрирани най-силните снеговалежи от 35 години. Там са евакуирани 2700 души, а 375 000 души са без вода, след като студът извади от строя 448-километровата водопроводна мрежа, допълва БТА.

От снега и ледения дъжд пострадаха и много райони в провинциите Гуейчжоу и Юнан, където стотици автомобили за закъсали в гигантски задръствания. На пътниците и водачите се доставят безплатно храни и се оказва медицинска помощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар