неделя, 30 януари 2011 г.

Хелиос-Металург

bta.bg

Точно преди 4 години в Пловдив е открит първият металургичен завод в България, създаден изцяло с частен капитал - "Хелиос-Металург". Предприятието е разположено на територията на бившия Домостроителен комбинат в Източната индустриална зона на Пловдив.

Стартът е даден официално на 30 януари 2007 г. Заводът е изграден за две години, а в строителството му участват български и чуждестранни фирми. Продукцията включва арматурна стомана - периодичен профил, клас А III с диаметър от 10 до 28 мм. В предприятието работят над 160 души, а продукцията му е предназначена както за вътрешния, така и за международния пазар.„Хелиос-Металург“ ООД е новосъздадено дружество, което се явява продължител на дейността на СД „Хелиос“ в областта на производството и търговията с черни метали, което през 2006 г. се преструктурира в две самостоятелни дружества. То се явява четвърто по големина в България след трите металургични гиганта: „Кремиковци“ - София, „Стомана“ - Перник, и „Промет“ - Дебелт.

1 коментар:

  1. Какщесе случи понататък сегасмевезработа дали щесе оправи това претприятие дазнаем каквода правии данеостанем безработа

    ОтговорИзтриване