понеделник, 7 февруари 2011 г.

Проектът "За Земята и хората" - офиси и хотел

stroitelstvo.info
Околовръстното шосе на София често бива споменавано не само с проекта за неговото разширяване, но и с различните инвестиции, които привлича – за изграждането на офиси, административни сгради и търговски обекти.

Една от последните стартирали инвестиции е на дружеството "Бояна девелоперс" и е за изграждането на офис сграда и хотел. Сградата се състои от две тела, свързани помежду си в едно - първото е офис сграда, а второто – хотелска част. Офис частта е с конструктивна височина 3.3 м, а хотелската част с височина 2.8 м.

Теренът, върху който се изгражда сградата, е силно наклонен в посока юг-север, разликата в котите е близо 5.50 м. На юг се открива хубава гледка към Витоша, а на север – към София. Местоположението на обекта се отличава със своята атрактивност относно комуникациите - Околовръстното шосе и бул. "България".

Офис сграда
Офис частта е разположена в южната част на имота към Околовръстното шосе с поглед към планината Витоша.

От двете страни на главният вход на офисната част се намират два шоурума със самостоятелни входове. Отпред пространството до Околовръстния път е решено с големи английски дворове, чрез които се осветява сутеренът под него. Същите са покрити с декоративна прозрачна козирка против дъжд.

В първия сутерен са разположени експозиционна зала на минното дело и производство на фирмите от минната индустрия по отрасли. В другата част са разположени четири офиса. Също така там се намира кафе-бар със склад. В двора има още пет офиса.

На вторият етаж се намират офисите на Българската минно-геоложка камара със заседателна зала и стая за почивка и многофункционална зала. Оформени са още три самостоятелни офиса.
От трети до пети етаж се намират офиси, които са достъпни чрез двата вътрешни панорамни асансьора, асансьора за инвалиди и вътрешната стълба.

На терасовидният етаж е разположен ресторант. Същият е върху цялата площ на сградата - върху офис части и частично върху хотела. Достъпен е както от хотела така и от офис сградата чрез асансьори и стълби. Самият ресторант е за 120 места. Върху покрива на ресторанта е оформена тераса с барбекю.

Според категоризацията на сградите обектът е клас А офис сграда.

Хотелът
Решен е като самостоятелно тяло, допряно до това на офис сградата на фуга. Същият отговаря на изискванията за три звезди. Достъпът е откъм Околовръстното шосе. На първи етаж се намира фоайето на хотела с щандове за търговия, обмен на валута и лоби бар. На този етаж е и връзката с предвидения в проекта фитнес център към хотела.

В източната част на сградата се намира проход, чрез който се прави връзка с подземните нива на сградата. От първи до пети и терасовидния етажи се намират хотелските стаи. Но последното ниво в ъгъла на сградата се намира президентският апартамент, който е тип мезонет.

В сградата са предвидени два асансьора. Хотелските стаи спазват изискването за нормативна площ за едно легло 12 кв.м и за две легла 15.6 кв.м. Хотелът се климатизира и отоплява централно. Има предвидено котелно помещение на газ.

1 коментар:

  1. тази сграда трябва да спечели конкурса "сграда на годината", а на твореца да бъде връчена почитната награда "тоалетна хартия"-поне да има с какво да се избърше след великолепното си творение

    ОтговорИзтриване