вторник, 1 февруари 2011 г.

Международно жури на National Geographic отличи българско дете

media.actualno.com
Снимката победител

Фотографиите, спечелили първо място на всички национални конкурси бяха изпратени в централата на Националното географско дружество във Вашингтон

За втора поредна година в Международния фотоконкурс за деца на National Geographic е отличено българско момиче. Магдалена Велкова от Варна получи специална награда за своята творба „Когато порасна...“ в категорията „Хора“ - снимка, класирала се на първо място в националния кръг на конкурса. Варненката заслужи своето световно признание след като “победи” снимките на десетки участници от дванадесет държави, сред които Великобритания, Унгария и САЩ.

Фотографиите, спечелили първо място на всички национални конкурси бяха изпратени в централата на Националното географско дружество във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, за да се състезават наравно със снимките победители на останалите национални конкурси. Журито, съставено от професионални фотожурналисти и представители на списание National Geographic определи победителите.

Тазгодишният носител на международната награда е дванадесетгодишната Деспина Текели от Гърция. Тя получава шанса да посети централата на National Geographic във Вашингтон, а нейната снимка ще бъде публикувана във всички издания на National Geographic Kids по света.
Любопитно съвпадение е, че двете български представителки, получили признание за творбите си в Международния фотографски конкурс на National Geographic Kids през миналата и тази година имат еднакви имена. В предното издание на конкурса Магдалена Николова също бе наградена за своята креативност, проявила се в снимката „Дългата ми шия“.

Всички отличени снимки, включително и тази на Магдалена, могат да бъдат разгледани в kids.nationalgeographic.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар