събота, 12 февруари 2011 г.

Приключи международна проверка на V и VI на АЕЦ "Козлодуй"

econ.bg
На 11 февруари 2011 г. завърши последващата партньорска проверка на 1000-мегаватовите 5 и 6 блок на "АЕЦ Козлодуй". Експертите на Световната асоциация на ядрените оператори оценяваха изпълнението на препоръките от проведената през юни 2009 г. в АЕЦ партньорска проверка и постигнатия напредък за изминалия период в областите "Oрганизация и административно управление", "Eксплоатация", "Ремонт", "Инженерно осигуряване", "Опит от експлоатацията", "Радиационна защита" и "Химия".
По време на последващата проверка, започнала на 7 февруари, екипът извърши наблюдения на работата на персонала и интервюта със специалисти и ръководители от АЕЦ "Козлодуй".

Работата на експертите завърши със среща с ръководния екип на централата, на която представиха своите заключения в наблюдаваните области, съобщиха от атомната централа.
Франтишек Костиха, ръководител на проверяващия екип, даде висока оценка за състоянието на оборудването на 5 и 6 блок и за компетентността на персонала на всички нива, като отбеляза огромната работа, извършена в българската атомна централа в периода след предишната мисия.

Заключенията на експертите предстои да бъдат обобщени в официален доклад, който, съгласно условията на програмата за партньорски проверки на Световната асоциация, не се публикува и се предоставя единствено на експлоатиращата организация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар