понеделник, 7 февруари 2011 г.

Стените стават източник на светлина

stroitelstvoimoti.com
„Прозрачен“ бетон впечатли посетителите на BAU 2011

Иновативен продукт съчетава в себе си качествата на бетона и способността на стъклото да пропуска светлина. Чрез приложението му малките преградени помещения отново могат да се впишат в общия обем на сградата, като същевременно останат място за уединение. Материалът бе представен на най-голямото европейско изложение за строителство и иновативни технологии BAU 2011, което се проведе неотдавна в Мюнхен, Германия.

Бетонните блокчета, които пропускат светлина, пожънаха небивал успех на изложението, доказвайки, че когато се говори за бетон, вече ще се има предвид нещо фино, изискано и красиво.

Революционният материал съчетава здравината на бетона и прозрачността на стъклото LUCEM, както е търговското наименование на продукта, представлява масивни бетонови елементи, които пропускат светлина.

Те са изградени от фина мрежеста структура, състояща се от светлинно пренасящи влакна.
Благодарение на тях се създава впечатление за олекотена структура в комбинация с осветление, елегантно разкриваща силуетите на обектите.

С помощта на естествено или изкуствено осветление се постига невероятна игра на осветеност и сенки, на цветове и форми. Иновативният продукт със сигурност ще разчупи атмосферата и в най-строгата бизнес сграда, като може да бъде използван както за изграждането на основни носещи стени, така и за преграждане на помещение, за обособяване на кътове и за подови настилки.

Освен че е много атрактивен, прозрачният бетон се характеризира и с отлични качества блокчетата LUCEM се характеризират с високо качество на материалите.Те са огнеупорни и високо термоустойчиви, като отговарят на стандартите за безопасност според целта на приложение. Издържат на механично износване и - една важна характеристика - могат да бъдат 100% рециклирани.

Благодарение на оптичните фибри прозрачните бетонови елементи имат UV защита и същевременно позволяват създаването на множество визуални ефекти.
Жана ВЪЛЧАНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар